Φωτορεαλισμός

Ο φωτορεαλισμός είναι η τρισδιάστατη αναπαράσταση του κήπου με τη βοήθεια ηλεκτρονικού υπολογιστή, με πιστή αναπαράσταση των υλικών,των χρωμάτων και του φωτισμού . Οι φωτορεαλιστικές απεικονίσεις είναι πλέον απαραίτητες στην σημερινή εποχή για τον σωστό σχεδιασμό ενός κήπου γιατί μπορεί να φύση να ξέρει καλυτέρα αλλά μερικές φορές η επιστήμη μπορεί και να γνωρίζει καλυτέρα!!!

Ο φωτορεαλισμος διευκολύνει τον μελετητή να κατανοήσει και να βελτιώσει το έργο του, δίνοντας του τη δυνατότητα ελέγχου και οριστικοποιήσης των χρωμάτων,των υλικών και της αισθητικής του έργου. Επιπλέον δίνει την ευκαιρία στους ιδιοκτητες να έχουν μία πλήρη άποψη για το αποτέλεσμα που πρέπει να περιμένουν από την ολοκλήρωση του υπό κατασκευή έργου. Ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι πως με αυτόν τον τρόπο μειώνεται το κόστος από τις αλλαγές και τις διορθώσεις κατά την κατασκευή του κήπου.

Δείτε πως όταν η φύση έχει σαν βοηθό της την επιστήμη τότε το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!!

Αυτό που βλέπετε είναι φυσικά ένας πολύ εξειδικευμένος σχειδιασμός που απαιτεί αρκετό χρόνο απο την μεριά του σχεδιαστή - κηποτέχνη.  Υπάρχει όμως κάτι πολύ πιο απλό, που εγώ το ονόμασα <<το πριν και το μετά>>.

Αν θέλετε και σεις να δείτε μια γωνιά του κήπου σας να ζωντανεύει, στείλετε μια φωτογραφία στο mail μου: stela.karavi@yahoo.gr. Απαραίτητη προυπόθεση είναι να απαντήσετε στα παρακάτω ερωτήματα:

Περιοχή  
Συνολικές ώρες ηλιοφάνειας (το καλοκαίρι)  
Εκθεση στον αέρα (βοριάς - νοτιάς)  
Ποιότητα του εδάφους (μπορείτε να το αναγνωρίσετε εύκολα, αμμώδες, αργιλώδες : κόκκινο χώμα, ιλύς :μαύρο χώμα)
Φυτά της αρεσκείας σας

Πριν


Μετά

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου