Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς να προσελκύσετε πεταλούδες στον κήπο σας

0-------------------Δεν είναι κάθε έντομο ευπρόσδεκτος επισκέπτης στον κήπο, αλλά χωρίς τα έντομα να γονιμοποιούν τα φυτά μας θα υπήρχαν πολύ λιγότερα λαχανικά και λουλούδια στους κήπους μας.

Δεν παίρνει πολύ για να προσελκύσετε τις πεταλούδες στον κήπο σας. Στην πραγματικότητα, όσο λιγότερο προσπαθείτε, τόσο περισσότερο έρχονται.

Κάθε πεταλούδα έχει τις δικές της προτιμήσεις για τροφή και στέγη. Σε γενικές γραμμές, τα λουλούδια πλούσια σε γύρη, όπως  χρυσόβεργα και Λουΐζα, προσελκύουν πολλή δραστηριότητα. Μερικά φυτά είναι πολύ δημοφιλής στις πεταλούδες όπως ο θάμνος Buddleia.

Εκτός από τα λουλούδια οι πεταλούδες προτιμούν τις λακκούβες, όπου θέλουν να δροσιστούν και να επίπεδα βράχια, στον ήλιο για να τεντώσουν τα φτερά τους. Εάν προσπαθείτε να προσελκύσετε πεταλούδες στον κήπο σας, μην χρησιμοποιείτε τα φυτοφάρμακα, είναι εξαιρετικά ευαίσθητες. 

Δεν χρειάζεται πραγματικά ένα ειδικό κήπο για να προσελκύσετε τις πεταλούδες. Αν υπάρχουν φυτά στον κήπο σας, που απευθύνονται σε αυτές, δυστυχώς για σας θα προτιμήσουν τυχόν τσουκνίδες και γαϊδουράγκαθα, που θεωρούνται ζιζάνια από τον άνθρωπο. Αλλά μια ευρεία ποικιλία  φυτών θα πρέπει να προσελκύσει τουλάχιστον μερικούς επισκέπτες.

.

Φωτεινά χρώματα: φαίνεται να προσελκύσουν περισσότερες πεταλούδες.

Κλίμα: Πεταλούδες συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους την άνοιξη, όταν η θερμοκρασία είναι πάνω από

Καταφύγιο :Οι  πεταλούδες απαιτούν μια απάνεμη τοποθεσία για να ξεκουραστούν και να ζητήσουν προστασία από την κακοκαιρία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας κουρνιάζουν, συχνά στην κάτω πλευρά του φύλλου. Οι θάμνοι και ψηλά χόρτα είναι επίσης χρήσιμα ως καταφύγιο και ανεμοφράκτες.

Λακκούβες : Μερικές φορές θα δείτε ένα πλήθος από πεταλούδες γύρω από μια λακκούβα. Πιστεύεται ότι οι πεταλούδες έλκονται από λακκούβες διότι περιέχουν διαλυμένα μέταλλα που  χρειάζονται για να συμπληρώσουν τη διατροφή τους.

 Ρηχά λουτρά πουλιών: ή ακόμα και τοποθετώντας ένα ρηχό πιάτο με νερό στον κήπο σας μπορεί να είναι ελκυστικό για τις πεταλούδες.

Υπάρχουν πολλά υπέροχα φυτά  για την προσέλκυση πεταλούδων στον κήπο σας. Εδώ είναι μερικά για να ξεκινήσετε.

Κοινή ονομασία

Λατινική Ονομασία

Μαργαριτα Osteospermum

Αστήρ

Aster

Μονάρντα

Monarda

Ρουντμπέκια

Rudbeckia hirta

Μύρτιλος

Vaccinium spp.

Καρυόπτερη

Caryopteris

Μπουλντεια

Buddleia

Λαντάνα

Lantana

Χρυσάνθεμο

chrysanthemum

Πασχαλιά

Syringa

Αγιόκλημα Lonicera
Βιβούρνο Viburnum opulus
Ζίνια Zinia

Κατιφές

Tagetes

Φλόγα

Phlox spp.

Αγριομύρτια

Ligustrum

Δυόσμος

Mentha

Σουμάκι

Rhus

                     Πεταλούδες και λουλούδια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου