Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Festival Genzano Infiorata

 

 

Αν είστε λάτρης των λουλούδιων, και τυχαίνει να είστε στη Ρώμη, τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου, απλά πρέπει να επισκεφθείτε τη μικρή πόλη του Genzano

και το παγκοσμίως διάσημο φέστιβαλ Infiorata του.

Το Genzano Infiorata είναι ένα φεστιβάλ λουλουδιών που γίνεται από 1778. Κάθε χρόνο, οι τοπικοί καλλιτέχνες καλύπτουν ένα ολόκληρο δρόμο (Via Belardi) με περίτεχνα χαλιά λουλουδιών , εμπνευσμένα από διάσημα έργα τέχνης, αγιογραφίες ή γεωμετρικά σχήματα. Τα χαλιά λουλούδια γίνονται από ταλαντούχους ντόπιους καλλιτέχνες , που εχουν συμφωνησει από πριν για το θέμα, όπως «τα χρώματα του Μικελάντζελο» ή «τα σχέδια των Μπερνίνι».

Η Infiorata του Genzano αρχίζει με τη συγκομιδή των εκατομμυρίων λουλουδιών, 2-3 ημέρες πριν από την εκδήλωση. Αυτά αποθηκεύονται φρέσκα, σε σπηλιές γύρω από Genzano, ενώ οι καλλιτέχνες σχεδιαζουν τα αριστουργήματά τους στο πεζοδρόμιο της Via Belardi, για την παρέλαση του Σαββάτου.

Το Infiorata τελειώνει τη Δευτέρα, την τρίτη εβδομάδα του Ιουνίου, όπου τα παιδιά έχουν το δικαίωμα να καταστρέψουν τα πολύχρωμα έργα τέχνης, με το παιχνίδι τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου